Rijdt e-mobility de verspaning in de wielen?

VDMA brengt effecten op de verspanende industrie in kaart

Afgezien van de effecten van elektrisch autorijden krijgt de branche ook te maken met de invloed van 3D metaalprinten. Tijdens het Inside3DPrinting congres op de Metav was onder andere deze 3D geprinte remklauw voor een Bugatti te zien.

e-Mobility hype zorgt nu al voor prijsstijgingen van de grondstoffen

Wordt het de stekker auto? Of blijven we aan de pomp brandstoffen tanken? Reken maar dat in menig directiekamer van zowel machine- als gereedschapfabrikanten de ontwikkelingen rond e-mobility nauwlettend in de gaten worden gehouden. De VDMA heeft er recent een studie naar gedaan, waarvan een paar details naar buiten zijn gebracht.


Met de klok mee: bovenin de elektrische aandrijving van de Renault Zoë. Links beneden: Trumpf verwacht meer carbon en zet lasertechnologie in als alternatief voor het frezen van vezelversterkte kunststoffen. Daarnaast rechts de huidige versnellingsbak van de VW EOS met dubbele koppeling. Overbodig bij de elektromotor.


De VDMA heeft vooral geprobeerd helderheid te scheppen in de vele technische en politieke ontwikkelingen rond elektrisch autorijden. Antrieb im Wandel, is de werktitel van het onderzoek. Het accent ligt op het ontwikkelen van marktscenario’s voor toekomstige aandrijfconcepten van zowel personenwagens, vrachtwagens als ook mobiele machines. Men wil met deze scenario’s, die tot 2030 lopen, voor de Europese, Noord-Amerikaanse en Aziatische markt inzicht krijgen in de effecten van e-mobility op de vraag naar verspanende gereedschappen. “Uit deze scenario’s kunnen we conclusies trekken voor de in de aandrijving verwerkte componenten en de gevolgen voor het productieproces”, zegt Lothar Horn, voorzitter van de groep precisiegereedschappen binnen de VDMA, over dit onderzoek. Hier bovenop willen de gereedschapfabrikanten een monitoringsysteem ontwikkelen, waarmee ze de ontwikkelingen op de voet kunnen volgen.


De effecten zijn tweeslachtig

“Zuiver elektrisch aangedreven auto’s hebben minder gereedschappen nodig in de productie”, zo zei Lothar Horn het op de jaarlijkse persconferentie van de VDMA Präzisionswerkzeugen. Maar dat is pas een effect op de langere termijn. Op korte termijn komen er naast de auto’s met verbrandingsmotoren de hybride modellen. Die hebben dubbele aandrijflijnen. Dus per saldo neemt de hoeveelheid verspanend werk zelfs toe. “Behalve de groei van de aantallen is ook de transformatie naar zeer efficiënte motoren en hybrideconcepten een wezenlijke groeifactor geworden”, aldus de voorman van de Duitse gereedschapfabrikanten.


Prijsstijgingen door e-mobility

Door de wereldwijde groeivooruitzichten voor e-mobility, zijn de prijzen voor grondstoffen zoals Cobalt en Wolfraam fors gestegen. Dat leidt tot hogere kosten bij de gereedschapfabrikanten van hardmetalen gereedschappen. Onderzoekers voorspellen een verdere prijsstijging in de komende jaren met nog eens ruim 30%.